Kutje

Marokkaanse meiden neuken geile neukende vrouwen

Maandag 24st, Juli 2018 11:59:25 Am
[BANCHOR] mif-buizen
Stuur een gratis bericht
naar vivi__maus
Online
vivi__maus
  • 35 jaar Vrouw, Meisje
  • Volendam, Netherlands
  • Urdu(Bekwaamheid), Urdu(Geavanceerd), Perzisch(Beginner)
  • Tester, Barista
  • ID: 7636149165
  • Vrienden: hcws, fxmech, morrinel, skyroc
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / Ja
Hoogte / 181 cm
Status / Getrouwd
Onderwijs / Hoger onderwijs
Roken / Nee
Drinker / Nee
Contacten
Naam / Vanessa
Profiel bekijken: / 1259
Telefoon: / +312353-184-99

Beschrijving:

Er klinkt zacht gegiechel vanaf de achterste rij, in de Haagse bibliotheek Moerwijk. In Nederlandse gezinnen wordt heel openlijk over seksualiteit gesproken, bij Marokkaanse en Turkse gezinnen gebeurt dit doorgaans niet of nauwelijks. Marokkaanse jongeren vuren hun vragen over seksualiteit veelal vanachter de computer op haar af.

In Moerwijk wordt tijdens de bijeenkomst openlijk over het onderwerp gesproken, maar de giechelende toehoorders, en degenen die licht aarzelend toch maar mee discussiëren, zijn de voorlopers van een peloton dat nog moeilijk in beweging lijkt te krijgen.

Voor veel mensen gaan seksualiteit en islam niet samen. De grootste beperking van voorlichting is volgens haar niet de religie, maar de cultuur. Toch gebeurt dat nauwelijks. Als je er al over praat, dan kan dat suggereren dat je al actief bent op dit gebied.

Dit alleen al is reden voor veel jongeren en ouders niet over seksualiteit te praten. Uit recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht bleek dat veel allochtone jongeren zelden of nooit over seks praten.

Op de site maroc. Uit het onderzoek bleek ook dat die jongeren hun informatie vooral van internet halen. Ze kunnen anoniem blijven en hoeven dus niet bang te zijn voor sociale controle of reputatieschade. Zij stappen uit de anonimiteit en zijn nieuwsgierig naar de Haagse bibliotheek gekomen. Het merendeel van de aanwezige vrouwen is vrijgezel. Vanonder modieuze hoofddoekjes, richten zorgvuldig opgemaakte ogen zich richting de imam.

Ze willen weten of je als moslim voorbehoedsmiddelen mag gebruiken, of vriendschap met mannen is toegestaan en of ze als vrouw mogen genieten van seks. De imam beantwoordt de vragen aan de hand van teksten uit de Koran en andere heilige geschriften. Zijn woorden doen veel gezichten in de zaal blozen. Een vrouw heeft recht op een seksueel leven, weet de Nederlandse imam.

Man en vrouw zijn gelijk en het gebruik van condooms is toegestaan. Je weet dat, als je heel opgewonden bent, je de grens dreigt te overschrijden. Daar heb je geen imam voor nodig. Je weet zelf hoever je kan gaan. Allah is vergevingsgezind, waarom zou jouw omgeving dat niet zijn? Maar boekjes, internetdeskundigen en weblogs zijn niet genoeg. Er worden geen taboes doorbroken, thuis achter de computer, of lezend in studentenkamers. De moslimmeisjes willen er over kunnen praten, zegt de Turks-Nederlandse Fatma Günay 23 , mede-organisator van welzijnsorganisatie Stichting Mooi, dat de bijeenkomst initieert.

Alleen door er steeds meer over te praten, kunnen de taboes worden doorbroken en cultureel scheef gegroeide ideeën worden rechtgezet. De islam erkent dat mensen een seksuele drijfveer hebben. Seks tussen twee mensen binnen een huwelijk is een vorm van godsverering. Dat wil zeggen: als men aan de strenge eisen heeft voldaan. De islam maakt onderscheid tussen legitieme en illegitieme seksualiteit: nikah en zinah. Onder jongeren zijn er veel vragen over wat wel halal en niet haram mag.

Vaak worden zaken toegeschreven aan het geloof, terwijl het in werkelijkheid een kwestie van cultuur of interpretatie is. In de Koran staat bijvoorbeeld nergens dat vrouwen hun maagdelijkheid tijdens de huwelijksnacht moeten kunnen bewijzen. En dat misverstand is in de praktijk toch de oorzaak van een hoop ellende, verdriet, geweld en zelfs van operatieve ingrepen om het maagdenvlies te herstellen.

Meiden praten er onderling over, maar als vrouw is het toch moeilijk te vertellen dat je behoefte hebt aan seks. Samen met medewerkers van de bibliotheek organiseerde ze deze bijeenkomst. De drempel om er naartoe te komen is lager omdat het een Nederlandse imam is, denkt Günay.

Dat het een man is, maakt volgens haar niet veel uit. Er zijn veel groepen binnen de moslimgemeenschap die het helemaal niet prettig vinden om zo open over seksualiteit te praten. Dat zou wel moeten, vindt pedagoge Nadya Akkouh, die het gesprek in de Haagse bibliotheek leidt. Ouders moeten hun kinderen leren wat wel en niet mag en waarom. Kinderen zouden open over seksualiteit met hun ouders moeten kunnen praten.

Ze moeten leren dat man en vrouw gelijkwaardig zijn. Ze moeten weerbaar worden gemaakt tegen slechte invloeden. Als moslim kun je je beroepen op de Koran en de Hadith overleveringen van de profeet, tevens bron voor islamitische wetgeving, red.

Belangrijker is dat de omgeving van het kind dezelfde informatie geeft en dat er openheid is. De nieuwe generatie allochtone moeders is daar behoorlijk mee bezig, blijkt uit de reacties van moeders uit het publiek. Ze vragen de imam hoe ze hun kinderen moeten voorlichten. Wat moet ik daarmee? Hoor eerst wat er leeft bij hem en hoe hij erbij komt.

Want we kunnen niet overgaan op open communicatie als de mannen achterblijven. Tip hier onze journalisten. Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video fragment , foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright trouw. Meer voorpagina. Inloggen Log in of maak een profiel aan. Mijn profiel Uw gegevens en de bezorg-, vakantie- en verhuisservice. Meldingen Hier kunt u notificaties beheren.

Zoeken Zoeken op auteur, titel of onderwerp. Wat vindt u van deze website? We horen graag uw mening. Klantenservice Serviceomgeving voor al uw vragen. Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten. Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Trouwredactie.

Gebruiksvoorwaarden Uitleg over uw rechten en regels. Privacy Uitleg over wat wij met uw gegevens doen.

Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app. Wilt u iets delen met Trouw? Navigeer Columnisten Recensies Archief.

Link Privacy
Copyright © 2018-2020 befitamersfoort.nl