Dikke

Voorkomen blaasontsteking na seks meisjes trui breien

Woensdag 27st, November 2018 12:25:52 Pm
[BANCHOR] cowgirl possion
Stuur een gratis bericht
naar djm1988
Online
djm1988
  • 22 jaar Vrouw, Schorpioen
  • Veldhoven, Netherlands
  • Japans(Bekwaamheid), Hindi(Vloeiend), Oekraïens(Mooi zo)
  • Bloemist, Internationale
  • ID: 2278456852
  • Vrienden: shirtleff-turtl, senefen, poolay1
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 1
Hoogte / 174 cm
Status / Actieve look
Onderwijs / Hoger onderwijs
Roken / Nee
Drinker / Ja
Contacten
Naam / Whitney
Profiel bekijken: / 3494
Telefoon: / +312286-761-14

Beschrijving:

Seks kan leiden tot een blaasontsteking. Vrouwen hebben al meer kans op blaasontsteking, na seks is die kans nog groter. Vooral darmbacteriën die zich in en rond de anus bevinden zijn de boosdoeners. Bij het vrijen kunnen de bacteriën in de vagina komen en via de korte plasbuis makkelijk de blaas bereiken. Een condoom zal dit niet voorkomen.

Ook kan de urinebuis licht geïrriteerd worden, waardoor bacteriën zich gemakkelijker aan de wand hechten. Neem voor en na het vrijen een lekkere douche en spoel je schoon met lauw water, gebruik hierbij geen zeep. Deze tip geldt zowel voor mannen als voor vrouwen, waarbij de man extra op kan letten om onder de voorhuid goed schoon te maken zonder zeep.

Probeer ook direct na de seks te plassen, zelfs als je geen aandrang voelt. Zo plas je de mogelijk schadelijke bacteriën uit en kun je blaasontsteking voorkomen. Met een nieuwe partner heb je bij het vrijen mogelijk meer kans op blaasontsteking. Dit kan komen doordat je lichaam nog niet gewend is aan de bacteriën die je nieuwe partner met zich meedraagt. Het kan ook doordat je met een nieuwe liefde misschien vaker en heftigere seks hebt.

Zo krijgen de darmbacteriën meer kans om in plasbuis en blaas terecht te komen. Met blaasontsteking kun je gewoon seks hebben. Het zal misschien iets minder ontspannen aanvoelen dan je gewend bent.

Probeer na het vrijen wel je blaas goed leeg te plassen. Zo voorkom je dat de ontsteking verergert. En je partner moet ook niet vergeten zich goed schoon te maken vooral onder de voorhuid met lauw water. Blaasontsteking is overigens niet besmettelijk. Merk je dat je na seks vaak klachten krijgt die op blaasontsteking wijzen, overleg dan met je huisarts. De huisarts zou een antibioticum kunnen voorschrijven om de klachten te verhelpen. Bij je drogist of apotheek zijn er verschillende zelfzorgmiddelen vrij verkrijgbaar op basis van bijvoorbeeld Cranberry Active.

Voor de behandeling,  en ook ter voorkoming van blaasontsteking. Als je het vermoeden hebt van blaasontsteking dan kan je naar de huisarts gaan. Daar krijg je meestal antibiotica. Je kan er ook voor kiezen om bij een beginnende blaasontsteking bij de drogist of apotheek oplossingen te vinden.

Zo zijn er diverse zelfzorgmiddelen op basis van bijvoorbeeld Cranberry Active te vinden. Daarnaast kan je je lichaam helpen door heel veel te drinken, maar liefst 1,5 tot 2 liter water per dag en bijvoorbeeld cranberry sap. Wil je zeker weten of er sprake is van een blaasontsteking dan kan je huisarts daarbij helpen, of je koopt een zelftest bij de drogist. Zo weet je vrijwel zeker of jouw klachten komen door een blaasontsteking. Heb je ergens twijfel over, dan is het altijd goed om je vragen bij de huisarts neer te leggen.

Vaak zijn darmbacteriën de oorzaak. Die kunnen via de plasbuis binnendringen in de urinewegen en de blaas, zich daar ontwikkelen en een ontsteking veroorzaken. De kans op blaasontsteking is groter als je bijvoorbeeld je blaas niet helemaal leeg kunt plassen, of als je onvoldoende drinkt, bij slechte hygiëne, bij seks of tijdens zwangerschap. Herkennen Behandelen Voorkomen Veelgestelde vragen. Onvoldoende drinken kan leiden tot een blaasontsteking. Blaasontsteking komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen of kinderen.

Feit: Dit komt doordat bij de vrouw de vagina en anus dicht bij elkaar liggen. Bovendien is de plasbuis bij vrouwen ongeveer drie centimeter lang, bij mannen gemiddeld 14 centimeter. Zo kunnen darmbacteriën bij vrouwen gemakkelijker en sneller in de urinewegen en de blaas terechtkomen.

Daar kunnen ze vervolgens een ontsteking veroorzaken. Een blaasontsteking is besmettelijk. Je kunt het krijgen na het zitten op een vieze WC-bril. Fabel: Meestal zijn darmbacteriën de oorzaak voor een darmontsteking. Deze bacteriën, zoals de E. Buiten de darm zijn ze een risico voor de gezondheid. Ze kunnen vanuit de darm en de anus via de huid in de urinebuis en de blaas terechtkomen.

De bacteriën kunnen zich daar nestelen en zich vermenigvuldigen, wat tot een ontsteking kan leiden. Een blaasontsteking komt niet voor bij vrouwen na de overgang. Fabel: Blaasontsteking komt bij vrouwen vooral voor als ze jong en seksueel actief zijn en op latere leeftijd, meestal na de overgang. Bijna de helft van de vrouwen met blaasontsteking krijgen binnen een jaar nogmaals een infectie aan de blaas. Hoe herken ik een blaasontsteking Naar de huisarts of zelf testen?

Krijgen kinderen ook blaasontsteking Blaasontsteking bij mannen In de overgang en blaasontsteking Blaasontsteking van seks? Blaasontsteking bij vrouwen Oorzaken van blaasontsteking. Zorg voor goede hygiëne: voor allebei! Nieuwe liefde? Vrijen met blaasontsteking? Was deze informatie nuttig? Behandelen Lees hoe je een blaasontsteking kunt behandelen. Voorkomen Kan je blaasontsteking voorkomen?

Herkennen Oorzaken van blaasontsteking Blaasontsteking bij vrouwen Blaasontsteking van seks? In de overgang en blaasontsteking Blaasontsteking bij mannen Krijgen kinderen ook blaasontsteking Naar de huisarts of zelf testen? Zo herken je een blaasontsteking Continue aandrang om te plassen. Branderig gevoel bij het plassen. Zeurende pijn in je onderbuik.

Stinkende urine, waar soms ook bloed in zit. Feiten Onvoldoende drinken kan leiden tot een blaasontsteking. Fabels Een blaasontsteking is besmettelijk.

Link Privacy
Copyright © 2018-2020 befitamersfoort.nl